Εκτός κινδύνου η ελληνίδα φοιτήτρια στην Ισπανία

Ξέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάταση, η Ελληνίδα φοιτήτρια που επέβαινε μαζλι με άλλους 55 φοιτητές στο λεωφορείο που ανατράπηκε το πρωί της Κυριακής έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 13 αλλοδαπές φοιτήτριες.

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της Ελληνίδας φοιτήτριας που πήγε στην Βαρκελώνη, το υπουργείο ενημέρωσε  πως η φοιτήτρια έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο δεύτερος Έλληνας που επίσης επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο είναι είναι καλά στην υγεία του.

Επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία. Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο.

Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here