Εκτός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ο τέως δήμαρχος Χρ.Κορτζίδης

Εκτός του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης θα παραμείνει προσωρινά για 5 μήνες ο τέως δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Κορτζίδης. Η παράβαση καθήκοντος που αποδίδεται στον Χρ. Κορτζίδη αφορά στην υπόθεση του λούνα παρκ στο Ελληνικό, που είχε ως αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2014 να βρουν τον τραγικό θάνατο ένα 13χρόνο αγόρι και να τραυματιστεί η 9χρονη αδερφή του.

Την απόφαση για παύση πήρε η επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας , η οποία απέρριψε την αίτηση του κ. Κορτζίδη με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η από 27.1.2015 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που του επέβαλε πειθαρχική ποινή 5μήνης παύσης για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαρεία αμέλεια το διάστημα κατά το οποίο ήταν δήμαρχος Ελληνικού.

Το επίμαχο λούνα παρκ -σύμφωνα με τα σχετικά πορίσματα- λειτουργούσε χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καθώς «δεν είχε κατατεθεί φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά, μήτε σαφές και ορισμένο αίτημα λειτουργίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here