Χρέη 7 εκατ. της Πυροσβεστικής στο ΝΑΤΟ- Εκτακτο έλεγχο διέταξε ο Τόσκας

Την άμεση διενέργεια έκτακτου δημοσιονομικού ελέγχου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο έλεγχος, που θα διενεργηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, αφορά σε εκκρεμείς οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς την υπηρεσία NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη εναερίων μέσων πυρόσβεσης και γενικότερα τη διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η διενέργεια ελέγχου κατέστη αναγκαία, καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ή επίλυσης διαφορών που αφορούν στην τιμολόγηση υπηρεσιών.

Οι εκκρεμείς προς διερεύνηση οφειλές, σύμφωνα με την υπηρεσία NSPA, αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,1 εκατ. ευρώ αφορούν στην τριετία 2012-2014.

Στο μεταξύ, άμεσα, πιθανόν και εντός της ημέρας, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να ορίσει τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, έπειτα από την παραίτηση του αντιστρατήγου Ιώαννη Καρατζιά την περασμένη εβδομάδα, που είχε συνδεθεί και με την «μετάθεση» του υπευθύνου του γραφείου τύπου της πυροσβεστικής

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here