ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air-προσγειώθηκε στη Λάρνακα

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air που στις 8:30 το πρωί πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το αεροπλάνο που είναι Airbus Α310 και εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια – Κάϊρο με 81 επιβάτες και πλήρωμα, κατελήφθη από αεροπειρατή και οδηγήθηκε στο FIR Λευκωσίας.

Για αρκετή ώρα πετούσε πάνω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο πιλότος ζητούσε συνεχώς άδεια από τον Πύργο ελέγχου για αναγκαστική προσγείωση και εξηγούσε πως ο αεροπειρατής απειλεί πως αν δεν δοθεί άδεια θα ανατινάξουν το αεροσκάφος.

Η άδεια τελικά δώθηκε και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 8:30 ενώ οδηγήθηκε σε ένα ειδικό χώρο του αεροδρομίου της Λάρνακας προς την περιοχή Μακένζι.

Για το γεγονός ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Η αστυνομία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό, έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσεις το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αεργογραμμών.

Κυπριακά και διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον έναν ένοπλο άνδρα που βρίσκεται μέσα στο αεροπλάνο. Ζητάει να φύγουν οι δυνάμεις ασφαλείας και σε αντάλλαγμα να απελευθερώσει γυναικόπαιδα που βρίσκονται στο αεροσκάφος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here