‘Εκρηξη στο Μανχάταν τραυματίζει 29

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα (εκεί νύχτα Σαββάτου)  στην περιοχή του Μανχάταν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 29 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνον ο ένας έχει τραυματιστρεί σοβαρά.

Έκρηξη στην «καρδιά» του Μανχάταν: 29 τραυματίες - 1 σοβαρά

Η αστυνομία δεν έχει κάνει ανακοινώσεις αλλά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε πως η έκρηξη   δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια και μοιάζει να πρόκειται για αυτοσχέδιο μηχανισμό είχε δε τοποθετηθεί σε κάδους απορριμάτων

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του FBI και της αντιτρομοκρατικής χωρίς κανείς μέχρι στιγμής να μπορεί να πει με ακρίβεια τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη.

Τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά φυσικά η έκρηξη είναι μάλλον απίθανο να έχει στόχο τον ΟΗΕ αφού ο δήμαρχος απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με το MSNBC, οι αρχές έχουν δει βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που δείχνει έναν άνδρα να ρίχνει κάτι σε έναν κάδο, πριν από την έκρηξη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη ήταν εσκεμμένη. Πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις «αξιόπιστης και συγκεκριμένης απειλής», εναντίον της πόλης. «Δεν βλέπουμε σχέση με την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here