Εκλογικό φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ- Εξηγήσεις ζητεί ο Μητσοτάκη

Σοβαρά προβλήματα στην διενέργεια των εκλογών για τα μέλη της Κ.Ε και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης, οδήγησαν σε φιάσκο την όλη διαδικασία και προκάλεσαν τον εκνευρισμό και την δυσφορία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.

Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους επισημαίνοντας ότι «δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους».

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε, τα μεσάνυχτα, με καθυστέρηση, λόγω τεχνικών προβλημάτων, και αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε ότι δεν έγιναν εκλογές και ο ίδιος αποχώρησε από το συνέδριο, καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως «φιάσκο», και μαζί του αποχώρησαν και άλλοι σύνεδροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επισήμανε.

Στους ισχυρισμούς του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, που πρόσκειται στην νέα ηγεσία της ΝΔ λέγοντας πως |σ’ αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «πλασματική» εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα Πρωθυπουργό της χώρας»!

ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνα αποσύνθεσης στη ΝΔ«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συστήματος της διαπλοκής να μας πείσει για το «φιλελεύθερο» και «εκσυγχρονιστικό» πνεύμα που επικρατεί στη ΝΔ, υπό τον κ. Μητσοτάκη, ο εκφυλισμός και η αποσύνθεση, οι μάχες μέχρις εσχάτων για τη νομή της κομματικής εξουσίας, οι συγκρούσεις «βαρόνων» και κομματαρχών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «για την εικόνα αποσύνθεσης της ΝΔ».

«Αυτή η εικόνα δεν παραπέμπει σε «οξυγόνο», αλλά στη γνωστή, από δεκαετίες, δυσωδία του πελατειακού κράτους και της εξυπηρέτησης προσωπικών και άλλων συμφερόντων. Ο κόσμος, όμως, τους έχει καταλάβει. Όσο κι αν προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν ένα πρόσωπο «νέων», «άφθαρτων» και «σοβαρών τεχνοκρατών», παραμένουν ίδιοι κι απαράλλαχτοι» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Απατώντας στην κυβερνητική ανακοίνωση η ΝΔ ανέφερε:  «Όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα περισσότερα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν. Εκθέτουν και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους. Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here