Εκλογές ΤΕΕ: Στις 7 μ.μ. κλείνουν οι κάλπες-Ψήφισαν Βούτσης, Σπίρτζης, Φάμελλος

Στις 7 σήμερα το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες  σε όλη τη χώρα για τους 102.000 μηχανικούς που καλούνται να αναδείξουν τη νέα ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ, ενώ στο περίπτερο 4 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ψήφισε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, κάλεσε τους μηχανικούς να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το Επιμελητήριο επιλέγοντας, ανεξαρτήτως παράταξης, τους καλύτερους.

Δικαίωμα ψήφου έχουν φέτος 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Ο κλάδος των μηχανικών είναι εκείνος που ίσως έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, με την πτώση της οικοδομής να έχει φτάσει στο 95%, τόνισε ο κ. Στασινός σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM.

Ακόμη, τόνισε ότι έχει λάβει υποσχέσεις από τον πρωθυπουργό, που είναι μηχανικός όπως και πολλοί υπουργοί, αλλά δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Στασινός κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία για να ενισχυθεί ο κλάδος καθώς «είμαστε ο κλάδος που πάει μαζί με τη χώρα. Αν υπάρχει ανάπτυξη, οι μηχανικοί είναι πρωταγωνιστές… Αν όχι, είναι οι πρώτοι που πλήττονται…».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here