Πτώση κυβέρνησης, οικουμενική, εκλογές: Οι ευσεβείς πόθοι των εργολάβων της διαπλοκής

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Ζούμε πραγματικά δύσκολες και ιστορικές στιγμές. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αντιμέτωπη με ποικίλες και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις(αγρότες, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες), με αφορμή το ασφαλιστικό, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που θα καθορίσει πολλά για την πορεία της χώρας.

Την ίδια όμως στιγμή, πολιτικές δυνάμεις που έρχονται από το παρελθόν εκφράζοντας τη χειρότερη εκδοχή του παλαιού πολιτικού κόσμου, εντείνουν τις πιέσεις και την φιλολογία για πτώση της κυβέρνησης, σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή ή προκήρυξη νέων εκλογών. Είναι οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που έσκιζαν τα ιμάτια τους για να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τάχθηκαν χωρίς όρους υπέρ της πρότασης Γιούνκερ στο δημοψήφισμα και υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή το περασμένο καλοκαίρι!

Είναι ενδεικτική η σημερινή δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη να αποσύρει  η κυβέρνηση το ασφαλιστικό και να αρχίσει εξ αρχής διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς! Ο κ Μητσοτάκης τα λέει αυτά, ένα μήνα μετά τη γνωστοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, χωρίς να έχει καταθέσει ο ίδιος εναλλακτική πρόταση και γνωρίζοντας ότι το ασφαλιστικό και η μείωσης της δαπάνης κατά 1.8 δις ευρω της ασφαλιστικής δαπάνης για το 2016, είναι απαράβατοι όροι για την επιτυχή έκβαση της πρώτης αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη!!

Με τη στάση του αυτή, αποδεικνύει ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η δημιουργία τεχνητού αδιεξόδου και η ενοχοποίηση-πτώση της κυβέρνησης παρά το γενικό, δημόσιο συμφέρον που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Η υπέρτατη μάχη της διαπλοκής και των πολιτικών τους εργολάβων

Τι εξυπηρετεί όμως η στάση αυτή της ΝΔ και των άλλων κομμάτων;

Αυτό που προσπαθεί να αποκρύψει από τον δημόσιο διάλογο η διακαής επιθυμία-παραφιλολογία περί επικείμενης πτώσης της κυβέρνησης, είναι ένα εξίσου σημαντικό γεγονός: Η επικείμενη αλλαγή καθεστώτος στο άναρχο και παράνομο τηλεοπτικό τοπίο που λυμαίνονταν ανενόχλητοι μέχρι σήμερα οι βαρώνοι των ΜΜΕ και της διαπλοκής στη χώρα.

Οι πολιτικοί και μιντιακοί εργολάβοι της διαπλοκής στη χώρα, εργάζονται δυναμικά, συντονισμένα και όσο μπορούν μακριά από τη δημοσιότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των «μεγάλων αφεντικών».

Οσοι επιχειρούν να μειώσουν την σημασία της συγκεκριμένης αλλαγής, δεν έχουν παρά να δουν την λυσσαλέα αντίσταση των συγκεκριμένων  κομμάτων στη Βουλή, προκειμένου να μπλοκάρουν την διαδικασία για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμία άλλη κυβερνητική επιλογή, δεν αντέδρασαν με παρόμοιο τρόπο.

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη η οποία θύμισε ότι συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων η συναίνεση για να προχωρήσει αυτή και όχι προνόμιο ή δικαίωμα της διάσκεψης των προέδρων και άρα είναι απαραίτητο να βρεθεί κοινός τόπος για να στελεχωθεί η ανεξάρτητη Αρχή.

Αν αυτό δεν συμβεί, όπως είπε, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει μπροστά και θα ολοκληρώσει με κάθε νόμιμο μέσο τη διαδικασία της αδειοδότησης.

«Καλούμε λοιπόν την αντιπολίτευση και ειδικά τη ΝΔ, να σταματήσει να προβάλλει προσκόμματα και να συνδράμει στην προσπάθεια για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι εδώ θα κριθούν η αξιοπιστία και οι προθέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του ίδιου του κράτους.

Συμφέροντα και εκλογές

Πέραν λοιπόν των κοινωνικών αντιδράσεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό(αγρότες), που ήταν εν πολλοίς αναμενόμενες, ο κοινός παρονομαστής όσων επικαλούνται εξελίξεις και εκλογές, δεν είναι άλλος, παρά η προστασία των υπέρτερων, συμφερόντων της διαπλοκής και τίποτα άλλο!

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας, ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ και έτοιμη θα είναι και θα τις κερδίσει. Η δήλωση του περιέχει το μήνυμα ότι η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί στα συμφέροντα αυτά τη συνέχιση της ασυδοσίας τους και επομένως κι αυτά μπορούν να στηριχθούν πάνω του.

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δεν ζητά ευθέως ο ίδιος εκλογές, αφού όπως λέει θα ήταν ανεύθυνο να πάμε σε τέταρτες εκλογές μέσε σε 13 μήνες. ωστόσο αυτό δεν ισχύει εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει…

Αλλά και Στ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε τους μύχιους πόθους του. Οπως είπε κι αυτός, δεν επιθυμεί εκλογές αλλά προεξοφλώντας ωε βέβαιη την κατάρρευση της κυβέρνησης, αναγγέλλει ότι μπορεί να δώσει κυβέρνηση η σημερινή Βουλή. Με άλλη σύνθεση ασφαλώς και με τη συμμετοχή του ίδιου ή εμπίστων του.

Σε πείσμα όσων δεν αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα των επικείμενων αλλαγών, η αλλαγή του τοπίου στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, όπου έχει εμπλακεί η πλειοψηφία των μεγάλων εγχώριων οικονομικών συμφερόντων χωρίς το παραμικρό αντίτιμο επί 25 ολόκληρα χρόνια,  έχει τεράστια προστιθέμενη πολιτική αξία.

Η επιβολή καθαρών όρων διαφάνειας στο χώρο των ΜΜΕ γενικά και όχι μόνο στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι απόλυτα αναγκαία συνθήκη που θα οδηγήσει και σε γενικότερη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here