Γερμανία: Υποχώρηση Μέρκελ, άνοδος του εθνικιστικού AfD

Ηττα της Μέρκελ σε δύο από τα τρία γερμανικά κρατίδια και είσοδο των ακροδεξιών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (Afd) και στα τρία τοπικά κοινοβούλια, καταγράφουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών σε τρία γερμανικά κρατίδια. Οι Πράσινοι έρχονται πρώτοι στη Βάδη-Βιρτεμβέργη, εκτοπίζοντας την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Αγγελα Μέρκελ.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η λαϊκιστική δεξιά της Γερμανίας, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει από 11% έως και 23% των ψήφων.

Συγκεκριμένα στην Σαξονία-Ανχαλτ, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, η AfD αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση, με 23% των ψήφων, σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη για μία χώρα όπου το ναζιστικό παρελθόν είχε κρατήσει μέχρι σήμερα στο περιθώριο της δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Η CDU εξακολουθεί να είναι εδώ πρώτη δύναμη με το 29% των ψήφων.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, η φιλόδοξη αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ, η οποία έλαβε αποστάσεις από την γενναιόδωρη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, δεν καταφέρνει να ηγηθεί στο κρατίδιο που παραμένει στα χέρια των σοσιαδλημοκρατών (SPD), το οποίο εξασφαλίζει το 37,5% των ψήφων, έναντι 32,5% της CDU.

Οι Πράσινοι έρχονται πρώτοι στις εκλογές στην Βάδη-Βιρτεμβέργη, νικώντας την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Αγγελα Μέρκελ σύμφωνα με τις προβλέψεις του exit poll του δικτύου ZDF

 

Σαξωνία

Ρηνανία

Βάδη-Βιρτεμβέργη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here