Εκκενώθηκαν εννέα σχολεία στο Νιού Τζέρσι μετά από τηλεφωνήματα για βόμβες

Στην εκκένωση εννέα σχολείων στην κομητεία του Μπέργκεν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές  μετά από μια σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βομβών, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη Μάικλ Σοντίνο.

Πρόκειται για λύκεια και κολέγια στο Τίνεκ, το Γκάρφιλντ, το Τιναφλάι, το Κλίφτον, το Φερ Λόουν, το Λιόνια, το Μπέργκενφιλντ, το Ίνγκλγουντ και το Χάκενσακ του Νιου Τζέρσι, ανέφερε εκπρόσωπος του σερίφη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τέσσερα από τα σχολεία έλαβαν σύντομα «πράσινο φως» να ανοίξουν, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται σε άλλα πέντε.

Κατά τα φαινόμενα, οι δράστες άφησαν μηνύματα σε αυτόματους τηλεφωνητές κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι διευθυντές των σχολείων τα άκουσαν το πρωί της Τρίτης.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίφτον είπε ότι ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έκανε λόγο για μια επικείμενη «μαζική δολοφονία».

«Προς το παρόν οι προειδοποιήσεις αυτές δεν φαίνονται αξιόπιστες. Παρ’ όλ’ αυτά, λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του σερίφη της Κομητείας σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για απειλές για μαζική δολοφονία.

Το 2014, μετά από παρόμοιες προειδοποιήσεις, είχαν εκκενωθεί επτά σχολικά ιδρύματα στην ίδια κομητεία, αλλά από τις έρευνες που έκαναν τότε οι αρχές δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχητικό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here