«Εκκαθαρίσεις» ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Διώξεις και μέσα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ αναμένεται να ξεκινήσει η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με εσωτερική εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η εγκύκλιος αυτή, υπογράφεται από το «νο2″ στην ιεραρχία του ΑΚΡ Χαγιάτι Γιαζιτζί, όπου εντέλλεται η «επείγουσα εκκαθάριση του οργανωτικού του κόμματος, ώστε να εκδιωχθούν όσοι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO».

Έτσι λοιπόν, επεκτείνεται ακόμη και στους κόλπους του ίδιου του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση της Τουρκίας το «κύμα» των εκκαθαρίσεων κατά των φερόμενων ως υποστηρικτών του «κινήματος Γκιουλέν», όπου μέχρι στιγμής γύρω στους 60.000 στρατιωτικούς, δικαστικούς και δημοσίους υπαλλήλους, είτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είτε έχουν συλληφθεί, ενώ προσφάτως ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «οι συλλήψεις είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου».

Επιπλέον, σήμερα αποφασίστηκε η προφυλάκιση των 12 από τους 14 κρατούμενους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Ζαμάν», μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας Μουμταζέρ Τουρκόνε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here