Εκθεση: 147 περιστατικά κατά χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα

«Έκθεση για τα Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα» που συνέβησαν κατά το έτος 2015, έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην σύνταξη και δημοσιοποίηση Έκθεσης με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Για τον σκοπό αυτό απαιτήθηκε να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα δίκτυο καταγραφής στο οποίο συμμετέχουν οι περισσότερες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας μας καθώς και υπηρεσίες άλλων Υπουργείων.

Για το έτος 2015 περιήλθαν σε γνώση της υπηρεσίας εκατόν σαράντα επτά (147) περιστατικά σε βάρος διαφόρων χώρων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, κατανεμόμενα ανά θρήσκευμα ως εξής:

• εκατόν τριάντα οκτώ αφορούν στο Χριστιανισμό και συγκεκριμένα εκατόν τριάντα επτά (137) στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ένα (1) στην Καθολική,

• τέσσερα (4) στον Ιουδαϊσμό,

• πέντε (5) στο Μουσουλμανισμό

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία προπαγάνδα κάνετε συνάδελφοι. Μιλάτε για επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους και ενώ οι επιθέσεις σε Ορθόδοκες εκκλησίες είναι πολλαπλάσιες των άλλων εσείς βάζετε εικόνα για μια επίθεση σε τζαμί που στην τελική δεν μας αφορά κιόλας γιατί η Ελλάδα είναι μια χριστιανική χώρα και όχι ισλαμική. Καλή η προσπάθεια να μας πιπιλίσετε το μυαλό αλλά δεν πιάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here