Εκδοση στην Κύπρο του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα

Την έκδοση στην Κύπρο του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα για την υποθεση της εταιρείας Focus, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών. Μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας κατηγορείται οτι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, καταθέτοντας ποσό  ενός εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας της κόρης του, Αθηνάς.

Το όνομα του Μιχαλη Ζολώτα έχει συνδεθεί με αυτο του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς οι κυπριακές διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τη δωροδοκία κρυβόταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της MIG και η δωροδοκία πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να συναινέσει στη μεταβίβαση μετοχών της Λαϊκής στον Βγενόπουλο, δίχως τον απαραίτητο έλεγχο.

Ο Μιχάλης Ζολώτας, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος συλληψης σε βάρος του απο τις κυπριακές αρχες, εμφανίστηκε αυθορμήτως στην Εισαγγελια Εφετων και κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοπρόσωπη παρουσια του στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας.

«Κάναμε έφεση στον Άρειο Πάγο», δηλωσε ο συνήγορος του εφοπλιστή, καθηγητής κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος, μετα την απόφαση του δικαστικού συμβουλιου.

«Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και οχι για τις υπόλοιπες 28, η οποια και φέρει τον Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαυρου χρηματος το 2013, στη Λευκωσία. Προκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις οτι ο εντολεας μου δεν θα τύχει δικαιης δικης στην Κύπρο».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here