Εκβιασμοί, ψεύδη και τερτίπια από ΝΔ χάριν της διαπλοκής- Παππάς: Τέλος στο καθεστώς ανομίας

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Σε λυσσαλέο αγώνα να αποτρέψει πάση θυσία την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου έχει αποβεί η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με απώτερο σκοπό να καθυστερήσει και να ματαιώσει εάν είναι δυνατόν, τον διαγωνισμό  για τις τηλεοπτικές άδειες. Με πρόσχημα δήθεν την ενίσχυση των εξουσιών του υπουργού σε βάρος του ΕΣΡ, η ΝΔ συνεχίζει να επιτελεί το έργο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών. Αποδεικνύει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, της Φώφης,  που ακολουθεί την ίδια τακτική, ότι ήταν και εξακολουθούν να είναι οι στυλοβάτες της διαπλοκής στη χώρα.

Οι απίστευτες δικαιολογίες που έχουν σκαρφισθεί τις τελευταίες ημέρες τα δύο αυτά κόμματα του παλαιοκομματισμού, για να εμποδίσουν την διαδικασία στη Βουλή, αποτελούν πρόκληση στη κοινή λογική και προσβάλουν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον.

Το επικίνδυνο παιγνίδι τους στηρίζεται σε καταφανώς έωλα επιχειρήματα και υποθετικά συμπεράσματα βασισμένα σε δήθεν καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από την ΕΕ.

Με την τακτική τους τα δύο κόμματα, βασικοί- εκπρόσωποι της διαπλοκής στην Ελλάδα, επιχειρούν να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση  που θα απεμπλέξει την διαδικασία των αδειών από την συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να καταγγείλουν για μια ακόμη φορά, ότι αγνοείται ο αποφασιστικός θεσμικός ρόλος της ανεξάρτητης αρχής. Βέβαια, αποσιωπώντας ότι είναι εκείνα που προκάλεσαν στην εξέλιξη αρνούμενα να συμβάλουν στην συναινετική εκλογή των μελών του ΕΣΡ.

Επι της ουσίας ακόμη και για ένα καλόπιστο παρατηρητή, η τακτική των δύο παλαιών συνεταίρων το δικομματισμού, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως ωμός εκβιασμός σ΄ένα τόσο σοβαρό θεσμικό ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, όπως η ρύθμιση ενός τηλεοπτικού τοπίου, που 25 χρόνια είναι ζούγκλα, με δικές τους αποκλειστικά ευθύνες.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Απέναντι σ’ αυτή την αντιθεσμική και παράνομη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να δώσει λύση.

Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση και κάθε κατεργάρη, πως είναι απόφαση της κυβέρνησης να λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για της τηλεοπτικές άδεις και να καθαρίσει επιτέλους το παρατεταμένο καθεστώς ανομίας και διαπλοκής των κομμάτων του παλαιού πολιτικού συστήματος με τα συμφέροντα μεγαλοκαναλαρχών και εργολάβων.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τη ΝΔ», τονίζει απαντώντας σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, ο κ. Παππάς, ο οποίος εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «διαρκώς αρνείται και αποδεικνύεται προσκολλημένη στη διατήρηση του καθεστώτος της ανομίας των προσωρινών αδειών που δημιούργησε και διατήρησε η ίδια –σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ- όλη την τελευταία 25ετία. Ένα καθεστώς που προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του ελληνικού λαού», υπογραμμίζει.

«Η κυβέρνηση, από την πλευρά της», τονίζει,  «παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης. Όχι μόνο περίμενε υπομονετικά μέχρι η ΝΔ να εκλέξει το νέο της αρχηγό, αλλά δεσμεύθηκε να μεταφέρει και την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών από τον Υπουργό Επικρατείας στη Βουλή, εφόσον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ» επισημαίνει.

Οσον αφορά τις καταγγελίες Κουμουτσάκου, περί υπερεξουσιών του υπουργού σε βάρος του ΕΣΡ. ο κ. Παππάς, υπστηρίζει τα εξής:

«Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μιλά για «αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων και εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας», καθώς και για «αυταρχική ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”». Είτε δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νόμο 4339/24.10.2015 για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είτε σκοπίμως παραπληροφορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το ΕΣΡ, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά –αντίθετα- του έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα προκήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού, σύνταξης των όρων του, εξέτασης των φακέλων και απόρριψης τυχών προσφορών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η μόνη σχετική αρμοδιότητα του Υπουργού Επικρατείας είναι, πλέον, ο καθορισμός του αριθμού των αδειών.

Αρα, τα περί υπερ-αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας απλά δεν ισχύουν. Η ΝΔ καλείται, πλέον, να απαντήσει: θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες ή όχι; υπογραμμίζει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here