Εισιτήριο με το χιλιόμετρο θα πληρώνουμε από Γενάρη

Από το Γενάρη θα μπει μάλλον στη ζωή των Αθηναίων το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα είναι σαν προπληρωμένη κάρτα χιλιομέτρων.

Ο ΟΑΣΑ θεωρεί ότι έτσι θα «χτυπήσει» τη μετακίνηση χωρίς εισιτήριο αλλά θα χρεώνει -όπως αναφέρει- δικαιότερα και τους χρήsτες των μαζικών μέσων μεταφοράς

Ακουμπώντας την κάρτα στο ειδικό μηχάνημα κατά την επιβίβασή και «ξαναδείχνοντάς» την στο μηχάνημα κατά την αποβίβαση από το μέσο, θα του αφαιρούνται τα χιλιόμετρα που διάνυσε.

Παράλληλα, ο επιβάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί για τις πληρωμές του ακόμα και την «έξυπνη» πιστωτική του κάρτα.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα λειτουργήσουν τον Ιανουάριο. Οι  νέες πύλες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών -δηλαδή σε μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό) θα αρχίσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2017.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αντικαταστήσει  πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και οι «έξυπνες κάρτες» θα αντικαταστήσουν  τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται με επαφή,  χωρίς ο επιβάτης επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

Η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική.

Από το καλοκαίρι του 2017 στους 64 σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου (αστικό δίκτυο) θα λειτουργούν μπάρες εισόδου-εξόδου, στις οποίες η διέλευση των επιβατών θα επιτρέπεται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] «έξυπνα» εισιτήρια. Όπως εκτιμούν στελέχη του ΟΑΣΑ, το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να εξαλείψει πλήρως τη λαθρεπιβίβαση στα […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here