Εισαγγελέας για Τσοχατζόπουλο: Να παραμείνει στη φυλακή

Να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του  Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Αν ο κατηγορούμενος βρεθεί εκτός φυλακής, υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υποστήριξε η εισαγγελέας, ενώ αρνητική ήταν και ως προς την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι.

«Δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα. Ακόμη όμως και να είχε αυτή τη δυνατότητα – ανέφερε η εισαγγελέας – η ίδια θα ζητούσε απόρριψη και βραχιολάκι, διότι ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υγείας του Α. Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή.

 

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, επικαλέστηκαν ιατρική γνωματεύση σύμφωνα με οποία η ζωή του Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει και αντέδρασαν στη θέση της εισαγγελέως ότι ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; δεν μας το λέτε όμως…Υπονοείτε ότι έχει εκαταμμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει;»
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here