«Είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι». Εκστρατεία κατά του bullying από το «Χαμόγελο του παιδιού»

 

«Ολοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι».  Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περνάμε γονείς και δάσκαλοι στα παιδιά. Η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του, είναι ακόμη ένας πολύ βασικός  παράγοντας για να ξεπεράσει ή να μην ανέχεται ένα παιδί το bullying.

«Τα παιδιά πρέπει να μιλούν και να αντιδρούν σε κάθε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (bullying) που βλέπουν». Στο σημείο αυτό στάθηκε ιδιαίτερα, ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του παιδιού»  Στέφανος Αλεβίζος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ,με αφορμή τη Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, στις 6 Μαρτίου.

Το «Χαμόγελο του παιδιού» υλοποιεί από την 29η Φεβρουαρίου έως και την 6η Μαρτίου πανελλαδική εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, μαθητές του 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν το «Γραμμή SOS 10-56» του «Χαμόγελου», όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τον κ. Αλεβίζο και στη συνέχεια ανέλαβαν οι ίδιοι να μιλήσουν και να κάνουν «συμβουλευτική» στους ήρωες των ιστοριών που τους είχε περιγράψει νωρίτερα ο κ. Αλεβίζος.

  Παρεμβάσεις από το «Χαμόγελο του παιδιού» για το μπούλιγκ

Το 2015 πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 41.635 μαθητές, 16.074 γονείς και 3.043 εκπαιδευτικούς σε 1.025 επισκέψεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας, ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος.

Σε ποσοστό 56% η θεματική αποτελούσε την Ενδοσχολική Βία και ο Εκφοβισμός, κατόπιν αιτήματος των σχολείων, εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, και συμπλήρωσε πως η γραμμή 10-56 δέχτηκε 632 κλήσεις το 2015 για θέματα εκφοβισμού. «Είναι υπόθεση όλων μας να μην έχουμε παιδιά και νέους ανθρώπους που καταστρέφονται ψυχικά», είπε.

«Το μήνυμα που περνάμε είναι πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Βασικός παράγοντας για να ξεπεράσει ή να μην ανέχεται ένα παιδί το bullying είναι η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του και η επικοινωνία με το περιβάλλον του. Από την άλλη, όλη η σχολική κοινότητα πρέπει να συμμετέχει και να μιλάει για τυχόν άσχημες συμπεριφορές απέναντι σε μαθητές και να μην αγνοεί τέτοια κρούσματα», υπογράμμισε ο κ. Αλεβίζος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here