Εικόνες ντροπής και απανθρωπιάς στη Βέροια: Αποδοκιμασίες και γουρουνοκεφαλές κατά προσφύγων(βίντεο-φωτο)

Αλλο ένα αποκρουστικό επεισόδιο ρατσισμού, ξενοφοβίας από δήθεν «αγανακτισμένους», ακροδεξιούς, είχαμε στη Βέροια. Μετά απ΄όλα όσα έχουν συμβεί, μετά τις εικόνες ντροπής με τις απάνθρωπες συνθήκες στην Ειδομένη, υπήρξαν κάποιοι που συγκεντρώθηκαν έξω από φιλοξενίας Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα της Βέροιας, για να αποδοκιμάσουν και να τρομάξουν κατατρεγμένους πρόσφυγες, που ήρθαν από την Ειδομένη.

veria1

Ευτυχώς που τα κρούσματα ρατσισμού και φασισμού είναι μεμονωμένα και χάνονται μπροστά στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του ελληνικού λαού, που σκεπάζει τα πάντα. 

 Ηταν μάλιστα τόσο το μένος των αγανακτισμένων «ελληναράδων», που «υποδέχθηκαν» τους πρόσφυγες πετώντας γουρουνοκεφαλές…

veria0

veria12

Κάποια στιγμή, δε, παραλίγο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο από την παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν από την άφιξη των πούλμαν.

veria13

veria7

Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του.

Ο βουλευτής όταν ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα βγήκε και μίλησε στον κόσμο: «Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά… Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό», εξήγησε ο βουλευτής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here