Ειδομένη: Εκκενώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές – Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Αφγανοί πρόσφυγες

Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη. Περίπου 200 Αφγανοί πρόσφυγες είχαν καταλάβει τις γραμμές του ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για το «μπλόκο» που έχει στήσει η ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι Αφγανοί πρόσφυγες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα. Πρόκειται για περίπου 700 πρόσφυγες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αφγανοί που επιστρέφουν από την Ειδομένη, καθώς και όσοι φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά θα μεταφερθούν στο Ελληνικό, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αναδιαμόρφωσης του κέντρου στο Σχιστό.

Τις τελευταίες ημέρες «βουλιάζει» η περιοχή από πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης, η πληρότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού πάνω από 5.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα.

Ο καταυλισμός προσωρινής διαμονής είναι τις τελευταίες μέρες ασφυκτικά γεμάτος, ενώ λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκαν επεισόδια, όταν περισσότεροι από 600 μετανάστες επιχείρησαν να ανοίξουν το συνοριακό πέρασμα, προκειμένου να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Αμέσως επικράτησε ένταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα Σκόπια έκλεισαν τελείως τα σύνορα. Μία ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση και με Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση στον καταυλισμό, όταν οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν στο άκουσμα του κλεισίματος των συνόρων.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here