Ειδομένη: 33 πρόσφυγες κατήγγειλαν άγριο ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Συνολικά 33 πρόσφυγες που κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα, προσήλθαν για παροχή ιατρικής φροντίδας, δήλωσαν μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Πρόκειται για άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, από 17 έως 29 χρόνων που έφεραν, σύμφωνα με τον Γιόχαν Χάγκενσεν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, μελανιές και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός τους ενώ δύο εξ αυτών είχαν σπασίματα στα άκρα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Ηταν στην ομάδα των προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν πριν λιγες ημέρες τα σύνορα από πέρασμα του Αξιού αλλά συνελήφθησαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ οι οποίες τους επέστρεψαν παράτυπα στην Ελλάδα.

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από 30 άτομα, προσήλθε στα ιατρεία γύρω στις 3 ξημερώματα και η δεύτερη ομάδα, με τα υπόλοιπα 3 άτομα, προσήλθε στις 7 το πρωί. Σύμφωνα με τον κ. Χάγκενσεν, όλοι τους είπαν στους γιατρούς ότι τους χτύπησαν άνδρες των αρχών της ΠΓΔΜ όταν προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και μάλιστα, κατά δήλωσή τους, τους έκλεψαν ότι πολύτιμο είχαν στην κατοχή τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here