Ειδομένη: Με ηλεκτροπληξία Μαροκινός- Συμπλοκή προσφύγων με αστυνομία

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρεται σε νοσοκομείο μαροκινός οικονομικός μετανάστης που υπέστη ηλεκτροπληξία στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, ενώ επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν μετά το περιστατικό μεταξύ προσφύγων που παραμένουν σε απόγνωση και Σκοπιανών αστυνομικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπατριωτών του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο νεαρός βρισκόταν σε απόγνωση και ανέβηκε σε σταθμευμένο βαγόνι από όπου, για άγνωστο λόγο, έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Έχουμε πέντε μέρες εδώ χωρίς φαγητό και νερό κοιμόμαστε μέσα στην βροχή κάτω από τα δέντρα»  είπε ένας συμπατριώτης του.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, που φρουρεί την δίοδο απάντησε με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στις εναντίον της επιθέσεις με πέτρες και ξύλα των οικονομικών μεταναστών που εξαγριώθηκαν μετά το περιστατικό.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι 18 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τα σημερινά επεισόδια με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here