ΕΕΔΑ: Μην στραγγαλίζετε την αλληλεγγύη

 

Για πρακτικές στραγγαλισμού και απαξίωσης της ιδέας της αλληλεγγύης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Η προσχηματική ποινική καταστολή και οι αναίτιοι εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή της Ειδομένης στρέφονται κατά των ανθρώπων που για μήνες έχουν υποκαταστήσει το κράτος, λόγω της παντελούς απουσίας του τελευταίου από οποιαδήποτε προσφορά σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών», αναφέρει η Ένωση.

«Δεν βοηθάνε καθόλου πρακτικές στραγγαλισμού κατά όσων προσφέρουν τη μόνη βοήθεια που είναι διαθέσιμη, όταν απαξιώνεται η ιδέα της αλληλεγγύης, και κυρίως όταν η στοχοποίηση της τελευταίας σταλάζει ρατσιστικό δηλητήριο στις φλέβες της ελληνικής κοινωνίας» συμπληρώνει.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζητά από τα όργανα της Πολιτείας να σταματήσουν «κάθε ενέργεια που ενισχύει αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο και να λάβουν άμεσα μέτρα με ανθρώπινο πρόσημο για τη βιώσιμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση μίας σύνθετης κατάστασης ανάγκης, στην οποία οι αλληλέγγυοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here