Εδώλιο για επτά προτείνει ο εισαγγελέας για μίζες από προμήθεια πυροβόλων

Την παραπομπή σε δίκη για επτά από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους στην  υπόθεση με τις «μίζες» από την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης.Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροδοκίας  και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Ο εισαγγελέας , σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση  ζητεί να μην καθίσουν στο εδώλιο η σύζυγος και ο γιος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας  Αντώνη Κάντα καθώς  κρίνει πως δεν προκύπτουν σχετικές ενδείξεις σε βάρος τους.
Επιπλέον, στο απυρόβλητο μένουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, Γερμανός Όλαφ Έσλερ, και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Ανάμεσα, στους κατηγορούμενους που ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή τους είναι ο Αντώνης Κάντας, ο δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς και ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ ‘Οσβαλντ, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2015 βρίσκεται στη φυλακή καθώς  μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here