Εγκρίθηκε από τον ESM η δόση των 2 δισ. ευρώ

Ενέκρινε σήμερα Δευτέρα το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.ευρώ προς την Ελλάδα.

«Το Συμβούλιο των Διοικητών από τον ESM ενέκρινε την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την ολοκλήρωση της πρώτης ομάδας των προαπαιτούμενων. Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί κατά πρώτο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και συγχρηματοδοτούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM.

«Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαιρετίζοντας την απόφαση του ESM.

Η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ αντανακλά την εφαρμογή μίας μακράς λίστας απαραίτητων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων, συνέχισε, συμπεριλαμβάνονται μερικές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την εν εξελίξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Εάν η τήρηση του προγράμματος συνεχιστεί, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα καταστήσουν ορατό τον δρόμο προς την ανάκαμψη» κατέληξε.

Την έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ από το  Eurogroup -το οποίο συνεδριάζει από το μεσημέρι στις 16:00- και τη δέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here