Εβαλε ο Πάνος τη στολή του, ενεργοποίησε την αεράμυνα και πήγε στις Οινούσσες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στις Οινούσσες, το νησί κοντά στη Χίου, όπου συνεχίσθηκαν για τέταρτη ημέρα οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, πήγε το απόγευμα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, αφού πρώτα έβαλε, την στολή παραλλαγής του!!

Δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν και την Πέμπτη τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά ενώ έγινε και εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών, από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Η ελληνική πλευρά, εκτός από τα διαβήματα του ΥΠΕΞ απάντησε και άσκηση της  «Δύναμης Δ» την οποία διέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Πρόκειται για ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στο βόρειο τομέα και της Αεράμυνας στις περιοχές Χίου και Οινουσσών. Η δύναμη «Δ» στον βόρειο τομέα θα ασκείται, δηλώνοντας παρουσία στην περιοχή και κάνοντας τους κατοίκους να νιώθουν ασφαλείς.

Για το λόγο αυτό ο κ. Καμμένος ντύθηκε λοκαζτής(!) και πετάχθηκε μέχρι τις Οινούσσες. Προσοχή όμως το σοβαρό από το γελοίο, πολλές φορές δεν απέχει και πολύ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here