Είστε κινητικά ανάπηροι; Τα πόδια στον ώμο!

Tου ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

31η και τελευταία μέρα του μήνα Οκτωβρίου 2016. Ώρα 11η πρωινή και 4 λεπτά (11.04) σύλλογος κινητικά αναπήρων – ένας από τους κάμποσους που ανά την επικράτεια υπάρχουν – λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του από την Περιφέρεια Αττικής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητείται από τα μέλη του να προσκομίσουν ένα μάτσο χαρτιά και πιστοποιητικά ώστε ο σύλλογος να εξακολουθήσει να είναι δικαιούχος της ιλιγγιώδους – ύψους 7.000 € ανά έτος – επιχορήγησης, από την οποία καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του.

Πού “βλέπουμε” το κακό; Σε μια χώρα όπου ο μη έλεγχος δημοσίων εξόδων οδήγησε σε τραγελαφικά αποτελέσματα;

Θα το “δείτε” και εσείς κοιτώντας προσεκτικά το περιεχόμενο του σταλμένου μηνύματος: Καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης των δια νόμου υπόχρεων να προσκομίσουν τα ζητούμενα χαρτιά κινητικά αναπήρων, είναι η ακριβώς επόμενη μέρα, η σημερινή δηλαδή 1η Νοεμβρίου!  Κατά το κοινώς λεγόμενο “τσακιστείτε, κόψτε το κεφάλι σας”. Και αν, λέμε τώρα, για τους όποιους λόγους – π.χ. δεν άνοιξαν το email τη συγκεκριμένη μέρα ή το άνοιξαν πριν την 11η πρωινή και μετά έκαναν κάποια άλλη δουλειά – “δεν τα καταφέρουν να τσακιστούν”; Με το συμπάθιο, αλλά άπαξ και θέλετε από το δημόσιο την δια νόμου δικαιωματική σας επιχορήγηση πρέπει ανά πάσα στιγμή να είστε σε ετοιμότητα “να τσακιστείτε”.

%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b3%ce%bf%ce%bd

Ή κάνουμε ή δεν κάνουμε κοινωνική πολιτική σε τούτη την χώρα. Αυτό διάολε πάει να πει εγρήγορση. Όχι βέβαια των δημόσιων υπηρεσιών, αυτό δα έλειπε, αλλά των “επωφελούμενων”. Τι και αν πρόκειται για κινητικά αναπήρους; Ακόμα περισσότερο γι’ αυτούς, ειδικά γι’ αυτούς – τους κατά τεκμήριο πλέον ευάλωτους των ευάλωτων – το όποιο μερίδιο από τον διαθέσιμο πακτωλό χρημάτων (λίγα θαρρείτε πως είναι τα 7 χιλιάρικα τον χρόνο στους καιρούς μας;) ενέχει ως υποχρέωση “τα πόδια στον ώμο”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here