Είστε ανάπηροι; Τον κακό σας τον καιρό!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Μα την αλήθεια, αυτή η φωτογραφία – την αλιεύσαμε από τον τύπο των Τρικάλων – τα λέει όλα αναφορικά με το πώς είναι αντιληπτές στη χώρα των Ελλήνων οι (όποιες) υποδομές πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία.

Χιόνι πολύ στην κεντρική πλατεία της όμορφης Θεσσαλικής πόλης, αυτονόητο χρέος των τοπικών υπηρεσιών έναντι όλων των δημοτών ο αποχιονισμός. Το αυτονόητο χρέος προφανώς – έτσι έγινε παντού στην Ελλάδα – τη στιγμή που οι κλιματικές συνθήκες το επέτρεψαν στο ακέραιο εκπληρώθηκε!  Για να εκπληρωθεί έναντι όλων στη συγκεκριμένη περίπτωση – υπάρχουν, άραγε, και άλλες; – παραγράφηκε το εξίσου αυτονόητο έναντι κάποιων εξ’ αυτών (των δημοτών με αναπηρία) χρέος ανεμπόδιστης πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον.

Ήταν η μοναδική λύση τούτος ο πολύ ιδιαίτερος συμψηφισμός χρεών, δεν υπήρχε άλλη, οπότε εύλογα επιλέχτηκε ως το “μη χείρον βέλτιστο”; Προφανώς όχι, απλώς ήταν η εύκολη λύση, αυτή η οποία “μια ζωή” στη χώρα των νεοελλήνων καθημερινά αποτυπώνεται σε χιλιάδες εκδοχές της, αυτή η οποία πεισματικά υπακούει σε μια πολύ βαθιά παγιωμένη στην χώρα των νεοελλήνων αρχή.

Για ποια αρχή μιλάμε; Για ποια άλλη από αυτήν που έπεται:

Είστε ανάπηροι; Τον κακό σας τον καιρό!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here