Είναι ποινικό αδίκημα

 

του Φοίβου Οικονομίδη

Παρακολουθήσαμε στo κανάλι της Βουλής για αρκετές μέρες, στιγμιότυπα η και ολόκληρη τη συνεδρίαση(συνεδριάσεις) σχετικά με τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες.

Τελικά το κεντρικό ερώτημα είναι:Τα δάνεια από τις τράπεζες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων προέρχονταν από τις καταθέσεις του ελληνικού λαού (φτωχών και ευκατάστατων)η όχι;

Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε μιλάμε για μια μορφή ληστείας που αντιστοιχεί με τις κομπίνες των κ.κ.ΛΕΟΝΤΙΑΔΗ και συντροφία που βρίσκονται στη φυλακή. Τουλάχιστον από τη στιγμή που αυτά τα »δάνεια» δεν εξοφλούνται πρέπει να έχουν σοβαρές συνέπειες οι υπεύθυνοι. Ας μην ξεχνάμε ότι για ασήμαντα χρέη,σε σύγκριση με εκείνα των συγκεκριμένων κομμάτων, κινδυνεύουν να χαθούν περιουσίες απλών ανθρώπων.

Δεν είναι αρκετό να γίνει ένα πόρισμα κάποιας εξεταστικής επιτροπής. Πρέπει να υπάρξει αυστηρή νομοθεσία για το μέλλον. Δεν είναι νοητό τις λαικές αποταμιεύσεις που κατατίθενται στις τράπεζες να τις υπεξαιρούν με τον τρόπο τους οι νομενκλατούρες διαφόρων κομμάτων και ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,όπως συνέβη και να παραμένουν χωρίς καμία ουσιαστική συνέπεια.

Πρέπει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα,έστω και αρκετών χρόνων για την εξόφληση των χρεών. Να δοθούν και διευκολύνσεις για τελευταία φορά, όπως θα μπορούσε να είναι η μη καταβολή επιτοκίων παρά μόνο του χρεωστούμενου μέχρι σήμερα κεφαλαίου. Αλλά πρέπει να καταβάλλεται κάθε χρόνο ένα συγκεκριμένο ποσό μέχρι την εξόφληση του χρέους.

Αυτά που ακούγονται περί της μη καταβολής του χρέους,γιατί είναι πολύ μεγάλο ,μόνο εκ του πονηρού μπορούν να εκληφθούν και ως συνέχιση της ατιμωρησίας,όσων υποκλέπτουν τις λαϊκές καταθέσεις. Σε τελευταία ανάλυση τα πολιτικά κόμματα σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο των ποινικών ευθυνών,όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές παραβιάσεις του περί δικαίου αισθήματος ενός λαού. Και τόσες ατασθαλίες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here