Είμαστε όλοι χιμπακούσα: Στην Ελλάδα το Πλοίο της Ειρήνης

Οι δέκα χιμπακούσα συναντήθηκαν στις 17:00 το απόγευμα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και αυτή την ώρα έχουν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο σεβασμός της αξίας του Ανθρώπου προϋποθέτει την επικράτηση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Ειρήνης» με Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά και τους συνοδούς τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι Ιάπωνες προσέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πανό με τις υπογραφές των επιβαινόντων στο «Πλοίο της Ειρήνης».

Κάθε χρόνο οι «χιμπακούσα», όπως λέγονται στην Ιαπωνία οι επιζήσαντες από τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945), ταξιδεύουν σε πολλές χώρες ως πρεσβευτές ειρήνης, μεταφέροντας αντιπολεμικά μηνύματα και τις εμπειρίες τους από τον πυρηνικό όλεθρο και τις συνέπειές του.

Το φετινό, 87ο παγκόσμιο ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι αφιερωμένο στην 70ή επέτειο της αντιφασιστικής νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη θλιβερή 70ή επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Τα μεσάνυχτα το «Πλοίο της Ειρήνης» θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Κατάνια στην Ιταλία και στη συνέχεια για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here