Δύσκολες οι μετακινήσεις στην Αθήνα λόγω μέτρων για Ρέντσι και Ολάντ -Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ το απόγευμα στην Ομόνοια

Πάνω από  1.500 αστυνομικοί θα διατεθούν για τη φύλαξη και συνοδεία του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ, του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και των άλλων ηγετών των Μεσογειακών κρατών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Τροχαίας Αττικής, με τροχονόμους να προχωρούν σε περιοδικές διακοπές της κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα. Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ θα συνοδεύουν τις αυτοκινητοπομπές των ευρωπαίων ηγετών, ενώ θα υπάρχουν και σταθερά κλιμάκια τόσο στα ξενοδοχεία Χίλτον και Μεγάλη Βρετάνια, όπου θα καταλύσουν οι περισσότερες αποστολές,  όσο και στο Ζάππειο όπου θα διεξαχθούν η Σύνοδος και το γεύμα εργασίας, καθώς επίσης και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα, που θα επισκεφθούν οι  καλεσμένοι του Αλέξη Τσίπρα, μετά το τέλος των Εργασιών.

 Νωρίτερα πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στον εντοπισμό και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών θα πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους  όπου θα βρεθούν οι ξένες αντιπροσωπείες, ενώ γερανοί της Τροχαίας θα απομακρύνουν όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά μήκος των λεωφόρων από όπου θα περνούν οι αυτοκινητοπομπές.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στις 7 το απόγευμα πάντως το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Οι προσυγκεντρώσεις  θα γινουν στην  πλατεία Βάθης, Κάνιγγος, πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πλατεία Καραϊσκάκη

Στα συλλαλητήρια θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο γενικος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ανακοίνωση  του ΠΑΜΕ

«Ο λαός πρέπει να καταδικάσει την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους.

Η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης, την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την κλιμάκωση της επίθεσης είναι:

  • Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
  • Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή

Το νέο μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας εργασιακές συνθήκες ζούγκλας με μισθούς πείνας

Η εργατική – λαϊκή οικογένεια έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία»

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here