Δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία – Τουλάχιστον 3 νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή Κιζίλτεπε, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ενώ σύμφωνα με απτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο την ώρα που έξω από το νοσοκομείο διερχόταν αστυνομικό όχημα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και για 50 τραυματίες, ωστόσο δημοσιέυματα των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ακόμη και 70 τραυματίες, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα, καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε επίσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, από την οποία προκλήθηκε ο τραυματισμός πολλών αστυνομικών και πολιτών, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχου.

Τέλος, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, γίνεται λόγος για τουλάχιστον επτά τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ, και ταυτόχρονα, οι τουρκικές αρχές, «δίχνουν» το ΡΚΚ ως υπαίτιο των δύο βομβιστικών επιθέσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here