Δύο άδειες κατακυρώθηκαν σε πλειοδότες, μένουν άλλες δύο για σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλη μια άδεια κατακυρώθηκε -η πρώτη ξεκαθαρίστηκε σε ποιον πάει γύρω στις 6 χτες το απόγευμα. Φήμες θέλουν την τρίτη και την τέταρτη να κρίνονται σήμερα και τις ανακοινώσεις να γίνονται το απόγευμα.

Φυσικά πρόκειται για φημολογίες οι οποίες στηρίζονται σε μισόλογα και σε «εκτιμήσεις» χωρίς στοιχεία, γιατί κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει με όσους μετέχουν -ούτε με όσους πήραν ήδη κανάλι ούτε με όσους μετέχουν στη δημοπρασία για τα υπόλοιπα δύο κανάλια.

Κάθε ενημέρωση επί του θέματος θα μπορούσε να συνιστά λόγο ένστασης και γι αυτό οι διαδικασίες τηρούνται  ευλαβικά ως προς  την απόλυτη απομόνωση και μη επικοινωνία των «εντός» του κτιρίου με τους «εκτός» αλλά και την μη επικοινωνία όσων συμμετέχουν.

H διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις εννιά χθες το πρωί (δηλαδή με περίπου 2 ώρες καθυστέρηση)  τόσο επειδή συνεχιζόταν η γρίνια των καναλαρχών έως την τελευταία στιγμή όσο και επειδή κάποιοι δυσκολεύονταν με τα ψηφιακά μέσα και το σύστημα -μέρος της «δυσκολίας» ήταν αποτέλεσμα και του «κατενάτσιο» των καναλαρχών,

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ στους άλλους το βάρος της απόφασης των προσφορών έχουν αναλάβει οι Γενικοί Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA)

ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Ως μάχη της δημοκρατίας θεωρείται από πολλούς (κυρίως κυβερνητικούς) η σημερινή δημοπράτηση, αλλά είναι απλώς μια αυτονόητη κίνηση για να δοθεί τέλος στο χάος και την άθλια κερδοσκοπία και διαπλοκή που γινόταν από τους έχοντες -με συχνότητες που εκμεταλλέυονταν τζάμπα.

Εντούτοις μόνον το σκέλος του τζάμπα τελειώνει σήμερα. Ολα τα άλλα δεν μπορούν να καταπολεμηθουν από καμία δημοκρατική κυβέρνηση, γιατί τα κανάλια θα τα έχουν πάντα εκείνοι με το πολύ χρήμα και τους άδηλους πόρους. Με δυο λόγια, όσες δημοπρασίες κι αν κάνει μια κυβέρνηση, αφ ης στιγμής το κανάλι είναι ιδιωτικό, θα το έχει κάποιος «λέφτουχος» και θα εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα της δικής του τάξης και των δικών του ανθρώπων. Η διαπλοκή δεν ηττάται με δημοπρασίες ή με το ότι ο άλλος πληρώνει για το δικαίωμά του να διαπλέκεται…

12.000 ευρώ για να τισμπήσουν κάτι

Σύμφωνα με πληροφορίες για το κέτερινγκ δαπανήθηκαν 12.000 ευρώ τα οποία ναι μεν χρεώνονται οι καναλάρχες και οι εκπρόσωποί τους, αλλά έχουμε μείνει με την απορία πόσο πολύ μπορεί να φάνε και να πιούνε  εκπρόσωποι 9 υποψηφίων καναλαρχών μέσα σε ένα 24ωρο ή έστω 48ωρο, να βάλουμε και τους παρατρεχάμενους να βάλουμε και τους λοιπούς…. όταν μια τετραμελής οικογένεια σήμερα στην Ελλάδα τρώει με τα ίδια χρήματα για ένα χρόνο… Αλλά  μάλλον γι αυτό οι τετραμελείς οικογένειες «στην απ΄έξω» είναι τηλεθεατές και ψηφοφόροι ενώ οι μονομελείς εταιρείες είναι τηλεδιαχειριστές πολιτικής και πάντα «μέσα στα πράματα»….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here