Οι μαθητές του 20ου Γυμνασίου Αθήνας στο… δρόμο για το διάστημα

 

Στην δεύτερη φάση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Astro Pi πέρασαν οι μαθητές του 20ου Γυμνασίου Αθήνας, ο οποίος γίνετια για πρώτη φορά για απευθύνεται σε ομάδες μαθητών εώς 16 ετών.

Οι μαθητές επιλέχθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) από τον οποίο θα παραλάβουν ειδικούς αισθητήρες στους οποίους θα κάνουν τα πειράματά τους.

Όποιο πείραμα σχεδιαστεί καλύτερα, τότε ο αστροναύτης Thomas Pesquet θα το εκτελέσει στο Διαστημικό Σταθμό.

Η διάκριση των μαθητών είναι εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των εκπαιδευτικών και η δουλειά που κάνουν με τους μαθητές τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση του σχολείου:

Το 20ο Γυμνάσιο Αθήνας επιλέχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency – ESA) να συμμετέχει στη Β΄ Φάση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Astro Pi.
Ο διαγωνισμός Astro Pi διοργανώνεται για πρώτη φορά και απευθύνεται σε ομάδες μαθητών έως 16 ετών.

Αφορά πειράματα που θα εκτελεστούν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station – ISS) αξιοποιώντας ειδικό εξοπλισμό και αισθητήρες. Στην Πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενες ομάδες πρότειναν ένα πείραμα ώστε να χρησιμοποιηθούν οι ειδικοί αισθητήρες που υπάρχουν ήδη στο Σταθμό. Σύντομα θα αποσταλεί στις επιλεγμένες ομάδες από την ESA ο ειδικά σχεδιασμένος μικροϋπολογιστής με τους αισθητήρες του ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να σχεδιάσουν τα πειράματα που προτείνουν.

Οι προτάσεις των νικητριών ομάδων θα εκτελεστούν από τον Αστροναύτη Thomas Pesquet στο Διαστημικό Σταθμό. Η επιλογή μας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς στη δράση αλλά και για όλη τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία της περιοχής μας να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο της Διαστημικής Τεχνολογίας.

Ήδη σχεδιάζουμε ποικιλία δράσεων με εκθέσεις έργων μαθητών σε σχέση με το Διάστημα και την εξερεύνησή του και σειρά από διαλέξεων και προβολών για το ευρύ κοινό.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός,
Δρ. Γ. Μπαμπασίδης Αστροφυσικόςε

Η Διευθύντρια του 20ου Γυμνασίου
Π. Βάγια

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here