Δρομοκαΐτειο: Συμβολικό χτίσιμο της εισόδου από εργαζόμενους

Σε συμβολικό «χτίσιμο» της κεντρικής εισόδου του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του ψυχιατρείου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματόδοτηση με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «το ΕΣΥ απαξιώνεται, συρρικνώνεται, ιδιωτικοποιείται και φυσικά η ψυχική υγεία δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, εγκαταλείπει την ψυχική υγεία στην τύχη της και μεταβιβάζει το βάρος της περίθαλψης στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους».

Το Δρομοκαϊτειο δέχεται πάνω από 3.000 εισαγωγές ανά έτος και 15.000 εξωτερικούς ασθενείς.

 

Η κίνηση των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο να χτίσουν την είσοδο με τσιμεντόλιθους έληξε με προσαγωγές. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μιχάλης Γιαννακός μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους προσήχθησαν από την αστυνομία, ενώ ο πρόχειρος τοίχος που είχε στηθεί στην είσοδο γκρεμίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ.Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. «Μας επιτέθηκαν και μας έδειραν» σημείωσε.

Ο κ. Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι έχτισαν συμβολικά την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αφήνοντας ανοιχτή την δεύτερη πύλη για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δρομοκαΐτειο, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα, σύριγγες και γάντια, καθώς δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ενώ οι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα αυξάνονται εξαιτίας της κρίσης, «οι εργαζόμενοι έχουν αποδεκατιστεί από τις συνταξιοδοτήσεις και την εφεδρεία». «Η Υγεία δεν πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο των περικοπών» κατέληξε.

Για «αυξανόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης» και «ποινικοποίηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και συνδικαλιστικής δράσης» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή τις προσαγωγές που έγιναν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. «Η με κάθε τρόπο εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ είναι καταδικασμένη να συντριβεί από τα κύματα της λαϊκής οργής» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here