Δριμεία επίθεση Φίλη σε Ιερώνυμο-Καμμένο: Επέβαλαν με παραθεσμικό και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, τρόπο την απομάκρυνσή μου-Αιχμές και κατά Τσίπρα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Σφοδρή επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και εμμέω ςπλην σαφώς στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας Π. Καμένο εξαπέλυσε κατά την τελετή αποχώρησής του από το υπουργείο Παιδείας, ο πρώην υπουργός Ν. Φίλης. 

Σε μια έντονα συναισθηματική ομιλία του, ο κ. Φίλης, απέδωσε στις πιέσεις του Αρχιεπισκόπου την απομάκρυνσή του από το υπουργείο, κατήγγειλε συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου που εκτελέσθηκε μέσω της συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στον Σκαί, όπου τον αποκάλεσε προβληματικό και χαρακτήρισε επικίνδυνες για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, τις αποκαλύψεις για «προθύμους» να ρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αν τους ζητηθεί από την Εκκλησία, αναφερόμενος στον κ. Καμμένο που  όπως επιβεβαιώθηκε και από τον Αρχιεπίσκοπο, δήλωσε έτοιμος έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση έαν του το ζητούσε.

Οι αιχμές κατά Τσίπρα

Ο κ. Φίλης αποκάλεσε παραθεσμικό το τρόπο απομάκρυνσης του από το υπουργείο, φράση που όμως αγγίζει και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρας, αφού εμφανίζεται να υποκύπτει σε εξωθεσμικές πιέσεις όσον αφορά την συγκρότηση της κυβέρνησης. Ποιός έχει άδικο, πρόσθεσε, ο καθηγητής που βάζει στον μαθητή υπουργό άριστα ή ο μαθητής που βλέπει σε λίγες μέρες αντιστροφή της βαθμολογίας; Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει δεκτή, ακόμη κι αν είναι κοτζάμ υπουργείο», υπογράμμισε ο κ. Φίλης, εκτοξεόυντας σαφείς αιχμές κατά της στάσης του πρωθυπουργού απέναντί του.

Ο κ. Φίλης απάντησε και σε όσους τον ρωτούν γιατί δεν ανέλαβε άλλο υπουργείο, λέγοντας ότι προφανώς δεν γνωρίζουν ότι η ενέργεια του συνδύασε την ατομική αξιοπρέπεια του με την συλλογική αξιοπρέπεια της Αριστεράς.

Ο πρώην υπουργός καταλόγισε μάλιστα στον Αρχιεπίσκοπο ότι οδηγείται σε ρατσιστικές απόψεις, όταν χαϊδεύει ακροδεξιούς ρασοσφόρους(σ.σ. Καλαβρύτων Αμβρόσιο), οργανώνει γεύματα μόνο για Ελληνες, εκφράζει φόβους ισλαμοποίησης της χώρας και αρνείται την ανέγερση τεμένους, τη στιγμή που ο προκάτοχός του Χριστόδουλος είχε συμφωνήσει.

Η εξέλιξη αυτή αν επικρατήσει, θα βλάψει συνολικά τα συμφέροντα της χώρας  σημείωσε και πρόσθεσε προς πρέπει να προχωρήσουν τα θέματα διαχωρισμού Κράτους και εκκλησίας.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. παραθεσμικο? ενώ η τοποθετηση σου κατ αναλογιαν τι ηταν? από την άλλη δημιουργημα της παιδειας στη ελλαδα δεν είναι και ο φιλης?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here