Δριμεία επίθεση Ζουράρι στην ευνοϊκή διάταξη για βουλευτές-Τι λέει το υπουργείο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Ζουράρι προκάλεσε η διάταξ του ασφαλιστικού που εξαιρεί από τους ενιαίους κανόνες και τις περικοπές βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012.

Ο κ.Ζουράρις, ενώνοντας την φωνή του με τις διαμαρτυρίες πολλών άλλων, μίλησε για ελεεινή συμπεριφορά σαν αυτές που οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου και ζήτησε από τον υπουργό να διαγράψει τη διάταξη.

«Διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012. Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση», ανέφερε ο βουλευτής,

«Επισημαίνω προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινόμενης διατάξεως» πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας

Στις επικρίσεις απάντησε το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αναφέρει πως επειδή δεν υπήρχε Ταμείο, που χορηγεί τη σύνταξη αυτή, δεν μπορεί να συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά.

«Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις μέχρι το 2012. Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

»Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

»Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως φαίνεται, πάντως, η εν λόγω διάταξη ενδέχεται να ακυρωθεί όταν το νομοσχέδιο φτάσει στη Βουλή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here