Δρακουμέλ ο Ερντογάν, έκλεισε κουρδικό παιδικό κανάλι με στρουμφάκια!

Οι εκκαθαρίσεις του τουρκικού καθεστώτος με πρόσχημα το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ενας από τα κανάλια που έκλεισαν είναι ένα κουρδικό κανάλι, το Zarok TV, που μετέδιδε στρουμφάκια και τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Φάινεται ο τούρκος πρόεδρος ανέλαβε να παίξει το ρόλο του Δρακουμέλ. 

Συνολικά μπήκαν στο στόχαστρο 39 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που ήταν «ενοχλητικοί» για το καθεστώς και «απειλούσαν την εθνική ασφάλεια».

Όταν ο σταθμός Zarok ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015, ο διευθυντής είχε ανακοινώσει με χαρά: «Τώρα τα παιδιά των Κούρδων μπορούν να βλέπουν τα Στρουμφάκια και τον Μπομπ Σφουγγαράκη».

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) καταδίκασε την επίθεση της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς την ρατσιστική και λέγοντας: «Το γεγονός ότι έκλεισαν το κανάλι των παιδιών δείχνει πόσο ο Ερντογάν φοβάται τις νέες γενιές. Αλλά τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου;».

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, έπαψε η λειτουργία σε τρία πρακτορεία ειδήσεων, 16 τηλεοπτικούς σταθμούς, 23 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 45 εφημερίδες, 15 περιοδικά και 29 εκδοτικούς οίκους, καθώς κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν «δείχνει» ως «εγκέφαλο» του πραξικοπήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here