Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα εκλογών- Αλλο μεταρρυθμίσεις, άλλο συγκυβέρνηση

Γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών. «Δεν με αφορούν σενάρια οικουμενικής», υπογραμμίζει και στέλνει μήνυμα στους αγρότες να μη γίνουν μαριονέτες συμφερόντων.

Οπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr, η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες καθώς θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Θα πρόσθετα, όμως, ότι σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει. Εκτός από τον χρόνο, σημασία έχει το κλίμα που διαμορφώνεται, τα σήματα που εκπέμπονται, η δυνατότητα της ελληνικής δημοκρατίας να λειτουργεί χωρίς διαρκείς υπονομεύσεις, τρικλοποδιές και ανεύθυνες απειλές. Διότι, άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο συγκυβέρνηση. Άλλο τα μέτρα πολιτικής και η αναγκαία συζήτηση ή και συμφωνία τους με τους θεσμούς, όπου αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση, και άλλο η περιφρόνηση προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ή η απαίτηση κάποιων να θέλουν να λειτουργούν ως συγκυβερνήτες ή υπερκυβερνήτες, χωρίς να έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό».

Ο Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, κινείται εντός της λαϊκής εντολής που έχει λάβει. Δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών. Άλλωστε οι όποιες σχετικές συζητήσεις γίνονται στη βάση υποθετικών σεναρίων, τα οποία ακριβώς η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει», τονίζει.

Ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει εκ των πραγμάτων σύνδεση αξιολόγησης-προσφυγικού, δεδομένου ότι «η ικανότητα του ελληνικού κράτους και οι αντοχές της κοινωνίας να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού του προβλήματος δεν είναι ανεξάρτητες από την πορεία της πρώτης αξιολόγησης».

Στέλνει μήνυμα προς τους αγρότες, τονίζοντας ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και στα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες, για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων».

Επισημαίνει τέλος, ότι «καθήκον της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο και η εφαρμογή ταυτόχρονα ενός συνόλου παράλληλων δράσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της κοινωνίας, που επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί, με πρώτο ανάμεσά τους το πρόβλημα των τεράστιων ανισοτήτων και αδικιών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here