Δραγασάκης: Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο Β, ή Χ από τον κ. Βαρουφάκη

Απάντηση στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ότι είχε εκπονήσει ένα σχέδιο Χ για τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει σε περίπτωση που οδηγούμασταν σε κλείσιμο τραπεζών αλλά και για τα συμφωνίας δανεισμού από την Κίνα, δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. 

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη. Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες, δεν μου τις έστειλε ποτέ» τονίζει ο κ. Δραγασάκης στην Καθημερινή της Κυριακής. «Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές μελετούσαμε ποικίλα ενδεχόμενα. Εντολή διερεύνησης σεναρίων υπήρχε, αλλά εντολή εφαρμογής σχεδίου ρήξης δεν δόθηκε ποτέ»,  συμπληρώνει.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Βαρουφάκη περί συμφωνίας με την Κίνα για χορήγηση πιστωτικής γραμμής, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι «δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χρηματοδότηση» αλλά συζήτηση για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το Πεκίνο σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων ή αναπτυξιακό δανεισμό.

«Δεν ήξερα για κανένα σχέδιο Βαρουφάκη» δηλώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «αυτό που ξέρω είναι ότι όποτε αναφερόμουν στην ανάγκη να ακολουθήσουμε εναλλακτικό δρόμο (…) επικρατούσε νευρικότητα έως και πανικός».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here