Δρίτσας: Παράλογη η τραγωδία στην Αίγινα-Θα αποδοθούν ευθύνες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

«Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη. Προς το παρόν με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, για το  δυστύχημα στην Αίγινα, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση κάποιων εκ των αγνοουμένων.

«Φυσικά οι ευθύνες αναζητούνται να καταγραφούν με όλη την σοβαρότητα και την αυστηρότητα» τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρώτο φυσικά μέλημα πριν από αυτό, είναι η διάσωση όσων ακόμα ενδεχομένως βρίσκονται, εάν και οι ελπίδες έχουν πια εξασθενήσει, αλλά ακόμη οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται γιατί δεν έχουμε ακριβή αριθμό, με αντικειμενικό τρόπο, επιβαινόντων στο μικρό σκάφος που τους μετέφερε από την Πέρδικα στην Μονή. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε 48 ώρες τις έρευνες όπως λένε οι κανονισμοί ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο».

O υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε σχετικά με τους τραυματίες ότι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής, κάποιοι  σε ελαφρύτερη κατάσταση κάποιοι σε βαριά.

«Οι νεκροί είναι τέσσερις δυστυχώς», είπε ο υπουργός, «μεταξύ αυτών ένα μικρό παιδί, πατέρας και παιδί, και ο κυβερνήτης του μικρού σκάφους (και άλλος ένας) Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από θάλασσα και ειδικά από την περιοχή της Πέρδικας και της Μονής θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν αυτό να οφείλεται σε αυτό που λέμε ατύχημα ή έστω δυστύχημα. Είναι ένα εγκληματικό ανθρώπινο λάθος και θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν με απόλυτη αυστηρότητα».

«Ούτε αυτό δεν φτάνει, δεν πρέπει να φτάνει σε αυτά τα γεγονότα και φυσικά έστω και εκ των υστέρων και σε αυτό θα βγουν συμπεράσματα για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα. Ο κυβερνήτης του σκάφους είχε δίπλωμα, όλες οι λεπτομέρειες εξετάζονται σε βάθος, οι ελαφρά τραυματισμένοι παρέμειναν στο νησί για να δώσουν κατάθεση» κατέληξε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Σήμρα το πρωί αναμένεται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πειριαά ο 77χρονος οδηγός του ταχυπλοου, που επιμένει ότι δεν είδε τίποτα (ίσως επειδή τον τύφλωσε ο ήλιος ή αφαιρέθηκε, ακόμα δεν γνωριζουμε τι ακριβώς υποστηρίζει)

Επίσης έγινε γνωστό πριν από λιγη ώρα από τις ανακοινώσεις των χειρουργών, ότι μάλλον θα σωθεί το πόδι της 29χρονης Ουκρανής που κινδυνευε απο ακρωτηριασμό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here