Οι δράσεις υπέρ των προσφύγων στον Πειραιά

 

 

Pressroom

Άρχισε η υλοποίηση των δράσεων, που συναποφασίστηκαν, τη Τετάρτη 2 Μαρτίου, σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του Πειραιά, για την οργάνωση και λειτουργία αναγκαίων δομών,  για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία είχαν επισημανθεί στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο λιμάνι του Πειραιά.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ενώ σήμερα το πρωί βρίσκονταν στην περιοχή του λιμανιού περίπου 2.000 πρόσφυγες:

  • Έχει προχωρήσει η οργάνωση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
  • Δημιουργείται, σταδιακά, οργανωμένο δίκτυο διανομής τροφίμων και νερού χάριν των προσφορών των εστιατορίων του Πειραιά και άλλων συλλογικοτήτων.
  • Γίνεται καθαρισμός και απολυμάνσεις στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στους επιβατικούς σταθμούς

DSCN3369

  • Γίνονται, από εθελοντές, ψυχαγωγικά προγράμματα για τα μικρά παιδιά, στα οποία δίνονται και ορισμένα παιγνίδια.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου η Περιφέρεια Αττικής προχωράει στη δημιουργία «Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διανομής προσφύγων».

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο, που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, για όλη την Αττική, με στόχο τη συντονισμένη συγκέντρωση, την ασφαλή αποθήκευση, τη σωστή καταγραφή και τον έγκαιρο εφοδιασμό των σημείων, που παραμένουν πρόσφυγες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here