Βενεζουέλα: Δολοφονήθηκε ο πρώην διοικητής της Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής – Σε εξέλιξη σχέδια αποσταθεροποίησης

 

venezouela29a

Δραματικές διαστάσεις παίρνουν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Οπως έγινε γνωστό, το Σάββατο δολοφονήθηκε σε περιοχή του Καράκας κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, ο υποστράτηγος Φέλιξ Βελάσκες, ο όποιος ήταν διοικητής της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Μία μόλις νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε ότι προετοιμάζουν επέμβαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Φ. Βελάσκες, ο οποίος το 2003 ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς, ερευνάται από την 5η Εισαγγελέα της Μητροπολιτικής Περιοχής του Καράκας Ιντάλμις Μέντες.

βελασκεθ

Ο  Φέλιξ Βελάσκες δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς στην περιοχή Σάντα Μόνικα του Καράκας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 π.μ, ο υποστράτηγος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο οποίο βρισκόταν και η εγγονή του στην περιοχή Σάντα Μόνικα, όταν ανακόπηκε από δύο ένοπλους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα που τον πυροβόλησαν για να κλέψουν το όπλο του.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Γκουστάβο Γκονσάλες Λόπες, στην τηλεόραση.

Μέσα σε ένα αντιδημοκρατικό κλίμα που επιχειρείται να επιβληθεί στον λαό της Βενεζουέλας, σήμερα χάθηκε μια ζωή, του υποστράτηγου Φέλιξ Αντόνιο Βελάσκες, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Σάντα Μόνικα, κάτω από συνθήκες υποτιθέμενης κλοπής του αυτοκινήτου του”, δήλωσε ο Γκονσάλες, υπενθυμίζοντας ότι π Φέλιξ Βελάσκες ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, Τσαβίστα, πιστός και με σταθερές επαναστατικές πεποιθήσεις.

Μαδούρο: Καταγγελίες κατά ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ραχόι

O Bενεζολάνος Πρόεδρος κατήγγειλε την περασμένη Πέμπτη ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Henry Ramos Allup και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προετοιμάζουν επέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον της νοτιαμερικάνικης χώρας.
Αυτοί θέλουν να μας βάλουν σε μία κρίση που θα προκαλέσει εισβολή στη Βενεζουέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ” , τόνισε ο Μαδούρο σε μια εκδήλωση επαναστατών φοιτητών στο Παλάσιο Μιραφλόρες (έδρα της κυβέρνησης), επισημαίνοντας ότι ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Henry Ramos, βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της χώρα.
Δεν μπορούν, δεν μπορούν, η Βενεζουέλα θα βγει από αυτή την κατάσταση με αξιοπρέπεια, δουλειά, αγάπη και την δύναμη και την εξουσία ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος είναι “παντρεμένος” με την πατρίδα και θέλει την ειρήνη”, δήλωσε ο Μαδούρο.
Τόνισε επίσης, ότι διεξάγεται μια προπαγάνδα πολέμου εναντίον του από την ιβηρική χώρα. “Κάθε μέρα είμαι στην πρώτη σελίδα όλου του Τύπου στην Ισπανία. Όλες τις μέρες. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο Ραχόι, βρίσκεται η δεξιά του Ramos Allup που τους καλούν να επέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις που είναι θέματα μόνο των Βενεζολάνων” ,τόνισε ο Μαδούρο.
Τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης
Το σενάριο της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα έχει καταστρωθεί από τη Διοίκηση Νότου (CS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και εφαρμόζεται κατά γράμμα από τους συμμάχους τους, την αντιπολίτευση(MUD) μέσα στη Βενεζουέλα, αναφέρει η ιστοσελίδα της Κούβας, cubadabete.cu.
Το σχέδιο προέβλεπε αρχικά οι δυνάμεις της αντεπανάστασης μέσα στη χώρα, να χρησιμοποιηθούν για να εντείνουν τις ελλείψεις βασικών ειδών που προκαλούν οι μεγάλες εταιρείες, καθώς και την ένοπλη που ευνοούν την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την άμεση στρατιωτική επέμβαση στη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.
Η δήλωση του αρχηγού της CS, ναύαρχου Kurt W. Tidd, τα λέει όλα: “η έγκαιρη παρέμβασή μας σκιαγραφεί έναν δρόμο για μια γρήγορη έξοδο από το καθεστώς”.
Πηγή: telesurtv.net
Πηγή: cubadebate.cu
Aαναδημοσίευση από prensa-rebelde.blogspot.gr
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here