ΔΟΕ: Χωρίς χρήματα για λειτουργικές δαπάνες ξεκινούν τα σχολεία

Οι περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζουν  ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Σε αυτές τις περικοπές, έρχεται τώρα να προστεθεί και η καθυστέρηση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης από την κυβέρνηση, καθώς και η καθυστερημένη και μειωμένη δόση των δαπανών επισκευών και συντήρησης.

Την καταγγελία κάνει η ΔΟΕ που προειδοποιεί ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς χρήματα για λειτουργικά έξοδα.

Τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την καταβολή της δεύτερης δόσης και 15 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δεν έχουν, ακόμα, σταλεί τα χρήματα που είναι αναγκαία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν συμπεριλάβουμε και τη χρονική καθυστέρηση που προκύπτει από τις διαδικασίες εκταμίευσης των δήμων, (για όσους από αυτούς τα αποδίδουν), είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτά θα φτάσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να εκταμιεύσει άμεσα τα χρήματα και να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές και τις επισκευαστικές δαπάνες, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here