ΔΟΕ: Οχι στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Μετά τους πρυτάνεις και την ΟΛΜΕ , νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση στην παιδεία.  Η κόντρα   μεταξύ της ΔΟΕ και του υπουργείου παιδείας  αφορά  το πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί  σήμερα  Πέμπτη, με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα..

Για «εμπαιγμό και απαξίωση της διαδικασίας του διαλόγου» έκανε λόγο η ΔΟΕ μετά τη συνάντηση  που είχε με τον   αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη. » Η ηγεσία του υπουργείου επιμένει να επανεισάγει όλες τις τροπολογίες δίχως να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Κατηγορούν τον κ. Κουράκη ότι  τους κάλεσε να συζητήσουν  για θέματα που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή ζητώντας μάλιστα να ψηφιστούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος

Τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ,  ζ’ητούν την  απόσυρση «όλων των διατάξεων που δεν είναι όντως κατεπείγουσες (π.χ. επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) και την έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν». Σε  διαφορετική περίπτωση, «ο κλάδος θα απαντήσει άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here