Διπλό «άδειασμα» Μάρδα για τους «πρόσφυγες-επενδυτές»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αποδοκίμασαν εμμέσως πλην σαφώς την καινοφανή πρόταση στην οποία εξακολουθεί να επιμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας γαι ευνοική μεταχείριση όσων προσφύγων και μεταναστών έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ!

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ερωτηθείς σχετικά πήρε σαφείς αποστάσεις τονίζοντας ότι  «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή, δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση (επενδυτή) μεταξύ των προσφύγων», δήλωσε στον Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μάρδα.

Πάντως, ο υφυπουργός Εξωτερικών με νέες σημερινές δηλώσεις υπεραμύνθηκε της πρότασής του, παραπέμποντας στο παράδειγμα άλλων χωρών.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες», δήλωσε στο Mega, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες».

«Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, υπάρχει αυτό το υποσύνολο (σ.σ.: των εύπορων προσφύγων). Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η εισήγηση θα κατατεθεί σήμερα και πως δεν είναι μία σκέψη που κατατέθηκε στη λογική του «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει ένα υποσύνολο που θα μπορούσε να δώσει χρήματα στη χώρα για να ενσωματωθεί και να κάνει επενδύσεις, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς», είπε.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here