Διπλή επίθεση Γεροβασίλη κατά ΝΔ για ψήφους σε Χ.Α και χρέος

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Διπλή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε η κυβερνητκή εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στην εκλογή του προεδρείου της Βουλής όσο και για την στάση της απέναντι στην αναγκαιότητα διαπραγμάτευσης του χρέους.

Η κ. Γεροβασίλη αποδοκίμασε την στάση αρκετών βουλευτών της ΝΔ να μην παρίστανται στην αίθουσα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Ν. Βούτση και απέδωσε τους 59 θετικούς ψήφους που πήρε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής(χρειαζόταν 75 και δεν εξελέγη τελικά) στους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στην πρώτη ομιλία του Προέδρου της Βουλής, πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να λείπουν από την αίθουσα. Και υπάρχουν και χειρότερα, ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, αντί να στηρίξουν το συναινετικό προεδρείο.

Σας θυμίζω ότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συναίνεση. Με τη συναίνεση ξεκινούσαν, με τη συναίνεση έκλειναν. Δεν το πιστέψαμε ποτέ και το διατυπώσαμε προς τον ελληνικό λαό, ότι δεν το εννοούν. Και σήμερα απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων».

Οσον αφορά την ανακοίνωση της γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ για το χρέος, η κ. Γεροβασίλη κατήγγειλε ότι την ώρα που η κυβέρνηση δραστηριοποιείται ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συμμαχίες η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει την διαπραγμάτευση του χρέους βάζοντας τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας».

«Είναι οι ίδιοι που ως κυβέρνηση χαρακτήριζαν το Χρέος βιώσιμο, για να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας. Ο λαός έκρινε αυτή την αξιοθρήνητη στάση στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να την θυμάται»,  καταλήγει το σχόλιο της κ. Γεροβασίλη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here