Διπλάσιος αριθμός ξενοφοβικών επιθέσεων το 2016 στη Γερμανία

Διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016, κατέγραψε η γερμανική αστυνομία. Η καταγραφή, η οποία προκύπτει από τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, αφορά πιο συγκεκριμένα, 507 περιπτώσεις περισσότερες από πέρυσι. Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες καταγράφηκαν 1.800 περιπτώσεις επιθέσεων και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται 78 εμπρησμοί και 7 ανθρωποκτονίες από νεοναζί.

Οι ρατσιστές και οι ακροδεξιοί σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, κάνουν ολοένα και συχνότερα χρήση «αντιστασιακής ρητορικής» κατά των προσφύγων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων ακροδεξιάς βίας, οι γερμανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει «επικίνδυνους» μόνο 20 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ενώ πανγερμανικά έχουν χαρακτηριστεί έτσι 520 ισλαμιστές.

Ως «ακατανόητο γεγονός» ονόμασε η ειδικός για θέματα εσωτερικής πολιτικής των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς, τους χαρακτηρισμούς των γερμανικών αρχών όσον αφορά τους ακροδεξιούς λέγοντας ότι: «Στη δεξιά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας των επιθέσεων και του αριθμού των κρουσμάτων στα οποία εστιάζει η αστυνομία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here