Διοικητικοί Δικαστές: Θεσμικά μη ανεκτές οι απαξιωτικές κριτικές στη Δικαιοσύνη

 

Δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά  ανεκτές οι απαξιωτικές κριτικές σε βάρος της Δικαιοσύνης, τονίζει η Ενωση Διοικητικών Δικαστών με αφορμή την υποδοχή της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες από κυβερνητικά στελέχη.

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών με ανακοίνωσή της σημειώνει τη διάκριση των εξουσιών και υπενθυμίζει ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας γίνεται από τα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αρχή  της διάκρισης των λειτουργιών,  οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού  πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται  και από το Σύνταγμα  της χώρας  μας .  Σύμφωνα με την  αρχή αυτή η  νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται  όμως  κατ΄ανάγκην, και σύμφωνα με  την ως άνω  αρχή, με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας.

Η αμφισβήτηση  του θεσμικού ρόλου της  Δικαιοσύνης με αφορμή  και  την  απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι  ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά  ανεκτές.

Η Πρόεδρος της Ενωσης
Ειρήνη Γιανναδάκη   Πρόεδρος Εφετών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here