Δίκη ΧΑ: Στις 31 Οκτωβρίου η εξέταση μαρτύρων για την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Στις 31η Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει στο Εφετείο Αθηνών η εξέταση των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριου του 2013.

Πρώτος μάρτυρας στη λίστα είναι ο Σωτ. Πουλικόγιαννης, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη  της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης να μην πραγματοποιηθεί  η δικάσιμος της 31ης Οκτωβρίου,  λόγω αδυναμίας τους να παρασταθούν.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή, ζήτησε την αυτοπρόσωποη εμφάνιση των κατηγορουμένων που εμπλέκονται, ως αυτουργοί, στην υπόθεση των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ (Πανταζής, Αντωνακόπουλος, Καστρινός και Χατζηδάκης).

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο “στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50′, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα Ναυπηγεία «Παπίλα», οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της ‘Χρυσής Αυγής’, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας, μεταξύ άλλων, καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ», σε βάρος είκοσι (20) τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους”.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here