Δίκη ΧΑ:Τέσσερις κατηγορούμενους αναγνώρισε μάρτυρας ως δράστες της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, μάρτυρας της επίθεσης στο σπίτι Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012, αναγνώρισε ως δράστες και τους τέσσερις κατηγορούμενους που βρίσκονταν σήμερα στο εδώλιο του Εφετείου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.
Ο μάρτυρας αναγνώρισε τους Αναστάσιο Πανταζή, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαρία και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία υπεβαλε σειρά ενστάσεων για ακυρότητα της διαδικασίας. Τελικα το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα, ενώ προηγουμένως ανάλογη πρόταση είχε κάνει και η εισαγγελέας κ. Αδαμαντία Οικονόμου. «Οι κατηγορουμενοι ειναι ηδη γνωστοί», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται ότι ο πέμπτος κατηγορούμενος Δημητρης Αγριογιάννης δεν ήταν παρών, και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του.
Μάρτυρας: «Κατάλαβα ότι ήρθε η Χρυσή Αυγή να μας σκοτώσει»

Ιδού πως περιέγραψε ο μάρτυρας  την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συγκατοίκου του Αμπουζίντ Εμπάρακ από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής:

«Είμαι στην Ελλάδα από το 1997, έφθασα δυο μηνες αφού ήλθαν τα αδέλφια μου,  Άχμεντ και Σάαντ. Ήμουν ψαράς στα καΐκια δύο χρόνια, δούλεψα σε ένα εργοστάσιο με πορτοκάλια, κι υστερα ήρθα στην Αθήνα, δούλευα στην Ιχθυόσκαλα από το 2000. Εχουμε μαγαζί στο Πέραμα, από το 2006», ειπε δίνοντας το στίγμα του ο μαρτυρας.

«Ήταν τρεις το ξημέρωμα, κοιμόμασταν στο σπίτι ο Αχμεντ, ο Σααντ, σε ένα δωμάτιο, εγώ και δύο ανίψια μου σε άλλο δωμάτιο. Άκουσα χτυπήματα, κουνιόταν το σπίτι σαν να γινόταν σεισμός… Ηταν χτυπήματα με ξύλα, στην πόρτα και τα παράθυρα. (…) Κατάλαβα οτι η Χρυσή
Αυγή ήλθε να μας σκοτώσει».

Στο άκουσμα της τελευταίας πρότασης, μελη του ακροατηρίου γέλασαν δυνατά, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που απείλησε με αποβολή όποιου γελάει από την αίθουσα, ακόμη και του ακροατηρίου συνολικά. Λιγο αργοτερα, η ιδια καλεςε κάποιον που γέλασε κατα την αναγνωριση, να αποχωρήσει οικειοθελώς, όπερ και εγενετο.

«Είχα ακούσει ότι υπάρχει η Χρυσή Αυγή που χτυπάει ξένους στην Ομόνοια, στην Καλλιθέα», εξήγησε ο μάρτυς, και συνέχισε την περιγραφή: «άνοιξα το παράθυρο μου και άρχισα να φωνάζω, είδα δέκα άτομα περίπου με μαύρες μπλούζες, με γράμματα μπροστά, μεγάλα γράμματα, «χρυσά». Δεν διαβάζω Ελληνικά».

Πρόεδρος: Όλοι φοράγανε τις μπλούζες αυτές;

Μάρτυρας: Όλοι περίπου.

Πρόεδρος: Πώς ήταν αυτοί;

Μάρτυρας: Όλοι νεαροί, περίπου 20-25 χρονών, ένας μόνο ήταν πιο μεγάλος, κι ένας λίγο παχουλός, τα μαλλιά του ανοιχτόχρωμα. Κοντά μαλλιά είχαν. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, και έκλεισα γρήγορα το παράθυρο. Όταν βγήκε η γειτονιά, άρχισα να πετάω πράγματα από το παράθυρο, τότε σαν να είδα μια κοπέλα.

Πρόεδρος: Πήγατε στο δωμάτιο του αδερφού σας;

Μάρτυρας: Όχι, έκλεισα το παράθυρο και έμεινα εκεί. Μετά είδα οτι το χωλ γέμισε με καπνό, δεν βγήκα, φοβήθηκα τη δύσπνοια. Είδαμε τον πυροσβεστήρα στο χωλ, τον πέταξαν μέσα στο σπίτι από το σπασμένο τζάμι της πόρτας.

(…)

Πρόεδρος: Πόση ώρα κράτησε αυτό μέσα στο σπίτι;

Μάρτυρας: Πέντε – δέκα λεπτά.

Πρόεδρος: Τα αδέλφια σας, τι έκαναν;

Μάρτυρας: Δεν έβλεπα, ήταν στο άλλο δωμάτιο, τους άκουγα να φωνάζουν να μην ανοίξουμε παράθυρα και πόρτες. Ήταν άσχημη μέρα.

Πρόεδρος: Αυτοί που ηταν έξω, τι λέγανε;

Μάρτυρας: Φωνάζανε, αλλά δε συγκράτησα κάτι, ήμουν σε κακή κατάσταση. Φώναζαν όλοι μαζι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here